Umum

Baru sahaja lepas beli banglo mewah RM5 JUTA… Netizen pelik kemana Iqbal lama Menghilang.. Rupanya Ini berlaku..

SEJAK kebelakangan ini nama usahawan Ahmad Iqbal Zulkefli dilihat agak sepi daripada sebarang kisah kontroversi yang membuatkan dirinya sentiasa menjadi perhatian masyarakat.

‘Kehilangannya’ itu turut dirasai oleh pengikutnya sehinggakan ada yang bertanya mengapa Iqbal mendiamkan diri daripada media sosial selain berasa bosan tanpa cerita sensasi mengenainya dalam media.

Menjelaskan mengenai perkara itu, Iqbal berkata, ketika ini dia memang jarang aktif di media sosial kerana menguruskan hal berkaitan perpindahan ke kediaman baharu selain sibuk di pejabat dan menjaga anak angkatnya.

Iqbal baharu sahaja membeli sebuah rumah mewah di Bangsar, Kuala Lumpur.

Iqbal berkata, ketiadaannya itu juga dapat memberi peluang kepada orang lain untuk tular dan tidak hanya kisah dirinya menjadi perhatian.

“Selepas ini saya akan aktif semula… Sementara itu, saya beri ruang kepada orang lain pula viral.

Pilih rumah di kawasan elit, Iqbal Zulkefli beli banglo RM5 juta

“Kasihan media asyik tulis cerita saya sahaja. Tak dapat bayangkan macam mana perasaan mereka mahu hadap muka saya sahaja setiap masa,” katanya di Instagram Story.

Sebelum ini, Iqbal menjadi perhatian selepas mendedahkan membeli sebuah banglo mewah berharga RM5 juta yang terletak di Bangsar, Kuala Lumpur.

Iqbal

Iqbal akan buat kemunculan semula.

Usahawan itu memberitahu memilih lokasi itu kerana ia berhampiran dengan ibu kota Kuala Lumpur yang memudahkan urusan hariannya.

Dalam pada itu, Iqbal mengakui berasa tidak selesa apabila ada permintaan daripada pengikutnya yang mahu melihat rumah mewah itu dan hiasan dalamannya.

Kata Iqbal, dia tidak gemar berkongsi tentang rumah atau kereta di media sosial kerana merasakan ada sesetengah benda itu perlukan privasi.

“Jika aksesori tak kisah. Insya-Allah, jika ramai mahu tengok, saya tunjukkan juga nanti.

“Dah siap rumah ini, saya pun ingat nak buat makan-makan santai sedikit,” katanya yang memberitahu sudah menghabiskan RM200,000 untuk kerja-kerja ubah suai kediaman berkenaan.

Sumber Mstar

Terdahulu


PETALING JAYA – Lelaki yang dikaitkan dengan episod percintaan bersama Datuk Seri Vida (DSV), Ahmad Iqbal Zulkefli menyifatkan usahawan kosmetik itu merupakan wanita pertama yang pernah disentuh olehnya.

Pengakuan itu dibuat Iqbal menerusi satu komen yang ditinggalkannya semasa DSV atau nama sebenarnya Hasmiza Othman membuat hantaran Live di laman Instagramnya semalam.

Bagaimanapun, ketika sesi Live itu, Iqbal dilihat hanya bermasam muka selain tidak menunjukkan reaksi gembira seperti yang ditonjolkan sebelum ini.

Ketika kejadian, komen yang ditinggalkan oleh Iqbal telah menarik perhatian ramai apabila menyebut tentang niat sebenarnya untuk memperisterikan Dato Seri Vida.

“DSV perempuan pertama dan terakhir yang saya sentuh, sebab itu saya fikir untuk berkahwin. Kalian fikir sebab harta tapi DSV tak tunjukkan keseriusan,” katanya.

Sementara itu, rata-rata orang ramai mempersoal tindakan Iqbal yang meninggalkan komen seperti itu, ini kerana kata-kata pemuda itu boleh mengundang fitnah kepada pasangan tersebut.

“Kita semua tak sempurna, masing-masing ada aib yang masih tertutup tapi apa-apa pun Iqbal tak patut komen macam itu, dalam live pula itu kesian DSV,” kata Ain Ismail.


“Sepatutnya aib korang berdua kenalah jaga, nampak sangat Iqbal ini bertindak ikut emosi, sesuka hati komen benda-benda yang boleh mendatangkan fitnah,” ujar Zuhair Zulkoplie.

“Kalau saya nak cakap lebih-lebih pun tak boleh sebab tak ada dalam situasi yang dilalui Iqbal, tapi kalau ikut logik akal dan ‘common sense’ tak perlu nak komen macam itu,” jelas Ahmad Haizal.

Sejak beberapa minggu yang lalu, hubungan di antara DSV dan Iqbal masih lagi menjadi tanda tanya.

Terdahulu, mereka berdua turut merancang untuk mendirikan rumah tangga pada Disember tahun ini tetapi hasrat itu terpaksa ditangguhkan susulan mendapat halangan daripada anak-anak DSV.

Continue Reading
Advertisement