Lihat video dibawah:
Meskipun pengumuman raya tahun ini dibuat secara mengejut, namun rata-ratanya dilihat masih ‘segak’ memperagakan baju baru mereka di pagi raya Aidilfitri.
Cuma sebahagian dari kalangan mereka, mungkin tidak sempat membuat persiapan raya kerana kekangan waktu dan sebagainya.
Baju raya ala duyung dikritik
Tidak ketinggalan berkongsi ‘moment’ beraya di kampung, namun wanita ini menerima sindiran pula dari warganet susulan melihat rekaan baju raya modennya.
“Bersih satu kampung”
Menerusi entri tersebut, menyaksikan kepayahan wanita itu untuk bergerak sambil mendukung anak dalam keadaan baju rayanya yang ketat dan meleret hingga ada yang menyamakannya dengan panyapu.
Rimas dan panas
Mengenangkan cuaca panas sejak kebelakangan ini, membuatkan majoritinya beranggapan wanita itu ‘mengundang’ masalah untuk diri sendiri.
“Boleh pula dia pakai macam tu”
“Aku boleh rasa panasnya”
“Malampau betullah”
Adapun begitu, segelintir warganet berpendapat bahawa rekaan bajunya itu terlalu berlebihan dan megah.
“Macam susah nak jalan”
Baju raya hanya sepasang, Sherry Ibrahim ambil peluang bercuti musim raya
TIDAK seperti kebanyakan wanita lain yang menyediakan beberapa pasang baju baharu untuk sambutan Aidilfitri, berbeza dengan pelakon Sherry Ibrahim.
Kata Sherry, 39, dia hanya menyediakan sepasang baju raya dengan gaya yang ringkas supaya selasa dan mudah untuk dia membantu ibu di dapur.
“Setiap kali raya saya banyak habiskan masa menolong ibu di dapur, jadi saya hanya akan ada sepasang sahaja baju baharu yang simple supaya mudah buat kerja rumah.
“Sambutan raya kami sekeluarga juga sangat ringkas dan sederhana,” katanya yang menyambut raya bersama keluarga di Kuang, Selangor.
Seperti tahun-tahun sebelum ini, Sherry mengambil kesempatan waktu rehat ketika musim raya untuk pergi bercuti dan kali ini dia memilih destinasi dalam negara.
Keluarga saya sudah faham dengan rutin itu dan inilah masanya untuk saya berehat selepas penat bekerja
SHERRY IBRAHIM
PELAKON
“Dua tahun tak dapat nak travel jadi tahun ini saya akan ambil kesempatan untuk pergi bercuti. Mungkin melancong dalam negara sahaja.
“Keluarga saya sudah faham dengan rutin itu dan inilah masanya untuk saya berehat selepas penat bekerja,” ujarnya.
Walaupun negara sudah memasuki fasa endamik Covid-19, Sherry akui ada sedikit kebimbangan untuk berada di tempat yang ramai orang.
Bagaimanapun katanya pengalaman bertugas sebagai pramugari sebelum ini membuatkan dia yakin tentang prosedur operasi standard (SOP) yang dilaksanakan.
“Saya pernah bertugas sebagai pramugari ketika kita semua berhadapan dengan virus SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome), jadi sudah tahu SOP ketat yang dilaksanakan.
“Apa yang penting sentiasa jaga kesihatan dan jika terkena jangkitan perlu jaga diri sendiri daripada menjangkiti orang lain,” jelasnya.
SUMBER: Tiktok prince.syed.shahid, Redaksi, Mstar
Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!
PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.