Umum

“Buku RM9 pun tak mampu??” Kata Cikgu Kepada Murld Dengan Mencebik Muka

Walaupun kita sudah mengahmpiri tahun 2020, sebenarnya masih ramai murid sekolah yang hidup di dalam kesus4han. Kadang-kadang mereka tidak mampu untuk melangsaikan yuran, buku ataupun membeli peralatan sekolah. Anak-anak yang jiwanya terlalu n4if tidak ramai memahami apa yang sedang mereka lalui. Namun sungguh tidak adil bagi anak-anak itu jika kita menghukum atau mengh1na mereka disebabkan…

Umum

Tak sampai 2 hari kenal dah nk ajak kawin. Bila wanita brharta ramailah lelaki nak ambil ksempatan

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum all! Saya nak share kisah pengalaman saya berdepan dengan Lelaki G0ld Digger. Dunia sekarang memang sudah terbalik, dahulu, bila disebut pengikis, g0ld digger, pasti wajah perempuan bermain di kepala. Perempuan memang tak lari dari perkataan pengikis dan hanya melayan lelaki yang berdompet tebal. Tapi era zaman sekarang, sudah masuk alaf baru…

Umum

Ku4sa All4h. Dulu Tul4r Suami H1L4ng Ingatan Kini Sihat Slpas 5 Tahun Terlant4r

“Macam tak percaya Allah bagi peluang kedua. Doktor jangka dulu pun dapat h1dup enam bulan je, tapi kuasa Allah SWT,” tulis Siti Rohayu Ibrahim. Siti Rohayu adalah isteri kepada Muhamad Ridhwan Mohd Zaki, lelaki yang h1lang 1ngatan akibat kemal4ngan jalan raya pada 2017. Sebelum ini, peng0rbanan wanita berusia 31 tahun itu sering menjadi perhatian netizen kerana…

Umum

Gelagat Neelofa Sakat Suami Curi Perhatian, PU Riz Malu Kena ‘Paksa’ Buat Live

Walaupun sudah selamat bernikah pada Mac lalu, pasangan selebriti sensasi terkenal iaitu Neelofa dan PU Riz masih lagi menjadi perbualan hangat netizen. Terbaharu, pasangan ini menarik perhatian ramai apabila Neelofa membuat IG LIVE di laman Instagram miliknya bersama PU Riz, sambil memberikan Q&A kepada penontonnya. Namun gelagat PU Riz yang malu-malu dan tidak mahu berada di dalam…

Umum

Baju suami rm2 je sehelai, beIi bundle. Aku rm100, beIi kat mall. Tiba2, suami bg beg LV. Air mata aku jatoh.

Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. Foto sekadar hiasan. Hai, aku Sakinah, aku tak tahulah kisah aku ni akan disiarkan ke tidak. Tapi aku cuba. Lately ni banyak juga orang post pasal pasangan yang kureng menyebabkan ramai juga anak dara takut nak kawin. Aku berumur…

Umum

Kutuk Adik Sebab Pakai Iswara Burok Jer. Sekali Esoknya Semua Terkejut Tengok Apa Adik Buat Dekat Rumah Mak

Gambar sekadar hiasan. Baca perlahan-lahan, semoga jadi pengajaran. Assalam dan hai. Bila terkenangkan wajahnya, putih mulus dia. Kuulit putih bersih yang diwarisi daripada arwh nenek. Dalam adik beradik kami, dia saja yang istimewa. Saat dia baru lahir, saya bagaikan cemburu lihat betapa comelnya dia. Rambut hitam lebat dia. Usia dia baru beberapa jam, dia sudah…

Umum

Ingat lepas terawih dapat minum air cincau, Sekali terkejut beruk lelaki ini bukak bungkusan air apabila ia sebenarnya..

Bazar ramadhan dan bulan puasa memang sesuatu yang tidak dapat diplsahkan, ianya paling dinanti-nantikan oleh umat islam kerana disinilah kita akan berjumpa dengan pelbagai juadah makanan, kuih muih dan minuman yang kadang-kadang tidak boleh diperolehi selain dari bulan ramadhan. Namun, lain pula yang terjadi kepada seorang lelaki di Indonesia. Lelaki ini yang dikenali Khoirul Anam,…

Umum

Disebabkan salah siapkan order, pekerja KFC kena sound dengan suami isteri ini

Seorang penghantar makanan, Affiq Azizi berkongsi satu posting video di Facebook memaparkan seorang pelanggan didakwa ‘memarahi’ pekerja sebuah restoran Kentucky Fried Chicken (KFC) di Klang, tengah hari tadi. Menerusi posting tersebut, dia yang kebetulan sedang menunggu pesanan pada mulanya ternampak seorang lelaki didakwa mengeluarkan kata-kata kesat kepada pekerja KFC dipercayai akibat tersalah menyediakan ‘order’. “Aku…

Umum

Sbb takde duitt, ayh larang smbung belajar. Sorg2 aku usahakn sehinggalah aku dpt tau ayh mak belii benda tu.

Gambar sekadar hiasan. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah. Hi assalamualaikum. Thanks admin approve. Confession ni just pasal pendapat peribadi aku ajelah ya. Sebab aku pun datang daripada keluarga miskin. Ni bukan calang -calang punya miskin. Memang miskin yang melarat punya, sampai…

Umum

Rela jd pak snggup sbb bini hamiI bkn benih dr aku. Itu pun sbb mak mertua bg ssuatu buat aku cair. Tk sngka ini yg aku dpt.

Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. Gambar sekadar hiasan. Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih kerana membaca artikel ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah. Hi assalamualaikum. Bila orang tengok isteri…