Umum

Gara2 mertua cuma nk cucu. Mer0yan tgh brpantang. Baju kenanbasuh sendiri, mkn pula hnya nasi lauk sejuk.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum semua. Saya Mak Cik Kertu dan umur awal 40an. Sekarang tengok ramai yang post pasal d3pression semasa dalam pantang. Terutamanya anak sulung. Pendek kata Mak Cik pun salah seorang darinya. Masa bersalin anak sulung Mak Cik punya anak ni cucu sulung belah mertua. So jadi macam rebutan nak jaga pantang. Masa…

Umum

Viral Vlde0 Tiga Lelaki Persend4kan Az4n Dalam “Challenge”, Perm0h0nan Ma4f Telah Buat…

Tiga lelaki yang dipercayai terlibat dalam satu rakaman video seolah-olah mempersenda azan dan ayat suci al-Quran tampil membuat permohonan hari ini. Ketiga-tiga mereka memuat naik rakaman video mengakui kesilapan yang telah mereka lakukan dan meminta maaf kepada seluruh umat Islam Malaysia. Salah seorang pemuda terbabit yang hanya memperkenalkan dirinya sebagai Ruban berkata, dia memohon maaf…

Umum

Suami takda apa2 harta. Aku tknak dia warisi. Jika aku mti awal darinya, pasti aku dibencii seumor hidupnya.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum semua. Saya Sumaiyah berusia awal 40an dan seorang surirumah. Mempunyai 3 orang anak yang sedang meningkat remaja, Alhamdulillah Allah kurniakan saya anak anak yang baik dan sangat mendengar kata. Perkahwinan yang hampir 20 tahun dengan seorang lelaki dari utara tanah air mengajar saya pahit dan manis sepanjang bergelar isteri. Saya dibesarkan…

Umum

Belajar Sampai Oversea Ditaja Kerajaan. Habis Belajar Tak Nak Balik Tapi Sibuk Kondem Malaysia

Masih lagi hangat isu penggunaan perkataan ‘buat bodoh-bodoh’ yang disampaikan oleh pakar motivasi, Datuk Prof Dr. Muhaya. Ramai yang memberi reaksi berbeza-beza berdasarkan penyampaian beliau. Antara yang turut memberi kenyataan berkaitan hal tersebut ialah doktor perubatan, Dr. Amalina yang kini berkhidmat di London Dalam pada itu seoran netizan yang menggunakan nama FB Aliff Ahmad III…

Umum

Istri seronok nak pindah. Aku pelikk hidup kami tak mewah tp cukup. Rupa2nya ini yg istri aku lakukn.

Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. Assalamualaikum. Dulu aku pelik kenapa isteri suka sangat page ni. Sebab aku rasa content sama je macam page lain. Ala2 krt ada, pengajaran ada, ilmu ada. Tapi isteri aku asyik tekankan bahagian komen. Jadi, dah seminggu ni phone isteri…

Umum

Suami kr1tikal xsedar sbb kmalangan. Belek2 beg galas suami, trgamam jumpa sesuatu xdiduga. Ms melawat, terus sy bisik ke telinga kanan suami yg sdg k0ma.

Foto sekadar hiasan. Baca perlahan lahan, semoga dapat pengajaran dari kisah ini. Assalam semua pembaca. Mohon hide profile saya yaa. Saya sekadar nak berkongsi pengalaman. Saya dan suami sudah berumah tangga untuk beberapa tahun dan alhamdulillah kami dikurniakan seorang anak yang sangqt baik. Dari awal perkahwinan saya tak pernah check hp suami saya sebab level…

Umum

Wawa bagi RM200 kpd pelajar cemerlang SPM dpt 7A ,Tapi tawaran dari Pu Rizz lagi lumayan

PETALING JAYA – Pelakon dan usahawan Wawa Zainal tidak lokek berkongsi rezeki untuk meraikan pelajar yang memperoleh keputusan cemerlang dalam Sijil Pelajaran Malaysia 2020 (SPM 2020) yang diumumkan semalam. Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam InstaStory miliknya, Wawa atau nama sebenarnya Nur Hawa binti Zainal Abidin, 29, meminta pelajar yang memperoleh keputusan minimum 7A…

Umum

Benda Dah Sampai Kat pengarah MKN, Salah Seorang Peserta Program 50 Selebriti Tampil Beritahu Perkara Sebenar

Kerajaan sebelum ini telah mengumumkan prosedur operasi standard (SOP) yang ketat kepada para jemaah yang ingin menunaikan solat berjemaah di masjid. Hanya 12 orang sahaja dibenarkan berjemaah dan ianya terhad kepada pegawai masjid dan Ahli Jawatan Kuasa (AJK). Namun, menjadi persoalan dalam kalangan netizen baru-baru ini apabila terdapat seramai lebih 50 orang juri yang terdiri…

Umum

Ada makc1k nk duduk sebel4h aku dlm b4s. Tetib4 aku ras4 bas4h sgt. Ma4fkan sy makc1k.

“Nak, boleh tak tukar seat bas dengan makcik? makcik tak boleh duduk dekat seat 1B ni, nampak jalan. Nanti makcik sakit dada sepanjang jalan”. “Boleh makcik”, aku balas dengan senyuman. Bas transnasional bergerak menuju ke terminal bersepadu selatan (tbs) dari taiping. Mata aku mula rasa berat. Mengantuk. Baru nak terlelap tiba-tiba, “nak balik kl ni…