Umum

Tahniah. “Abah Kembali” Galas Jawatan Menteri. Ini Sbb Knapa Kerjaan Setuju Lantik Abh Muhyiddin.

Bekas perdana menteri Muhyiddin Yassin dilantik sebagai pengerusi Majlis Pemulihan Negara bertaraf menteri, maklum Ketua Setiausa Negara Mohd Zuki Ali yang juga setiausaha kabinet. “Jemaah menteri dalam mesyuaratnya pada 1 September 2021 telah bersetuju untuk melantik Muhyiddin Yassin, mantan Perdana Menteri ke-8 sebagai Pengerusi Majlis Pemulihan Negara bertaraf Menteri. “Pelantikan ini telah disembah maklum kepada…

Umum

SOP ‘shopping mall’ lebih longgar berbanding masjid, Khai AF sedih tengok pakcik merayu nak solat Jumaat – “Seminggu sekali je… tolong ambil berat”

HAJAT penyanyi Khai menunaikan solat Jumaat tidak kesampaian apabila dia tidak dibenarkan masuk ke masjid bagi menyempurnakan tanggungjawab sebagai umat Islam itu. Lebih membuatkan Khai atau nama sebenarnya, Khairul Nizam Mohamad, 41, kecewa apabila melihat beberapa lagi jemaah yang lebih berusia turut tidak dibenarkan memasuki masjid kerana had jemaah sudah mencapai kuota yang ditetapkan. “Saya…

Umum

Lps kemtian pnyanyi itu, aku trsedar. Hidup ini tk lama. Aku dah khianati k4umku sendiri. Terasa jjiknya diri ini.

Foto sekadar hiasan. Aku berusia 25 tahun dan belum berkahwin, aku telah menjalinkan hubungan dengan suami orang, hubungan terlarang. Pada mulanya, hubungan tu sekadar kawan, hubungan abang kepada adik. Tapi menjadi tahap yang serious sehingga kami melakukan hubungan terlarang yang dimurkai Tuhan iaitu hubungan z1na. Ya, hubungan haram yang semakin hari semakin seronok dilakukan, semakin…

Umum

Bak4r halang mkn p1I pranc4ng. Kon0nnya an4k tu tr0fi kesuburan. Kant0i pula dgn mak. Mak dah brbulu.

Foto sekadar hiasan. Hai. Sebagai mukadimah, aku tinggal sekali dengan abang aku dan keluarga dia dekat rumah peninggalan aruwah mak kami. Abang aku stay dekat rumah family dari awal dia kahwin walaupun dah beratus kali aruwah mak aku halau dia suruh duduk sendiri dengan keluarga dia. Tapi abang aku ni sejanis hidup dalam comfort zone…

Umum

Aku teman adik tidor lps dia khatan.Tapi pelik aku perasan ada prempuan tenung je bwh dia. Aku dah mula trfikir ssuatu.

Gambar sekadar hiasan. Part 1: Lembaga Hitam Bismillah. Terima kasih admin kalau post saya ni disiarkan. Saya nak kongsi cerita macam mana saya mula jadi seorang yang “nampak”. Boleh panggil saya Pajo je. By the way, saya perempuan awal 20 an. Masa kecil dulu saya jenis berani sebab tak pernah nampak hantu atau senang cerita…

Umum

Ampunkan D0sa2 Saya. Kead4an Aishah Semakin Lem4h Ak1bat C0vid19

PETALING JAYA – Penyanyi Aishah memohon orang ramai mendoakan kesihatannya yang menunjukkan sedikit penurunan selepas dimasukkan ke hospital akibat positif ᴄᴏᴠɪᴅ-19 kelmarin. Menerusi hantaran terbaharu dalam Instagram, Aishah atau nama sebenarnya Wan Aishah Wan Ariffin mengakui mentalnya tidak kuat seperti sebelum ini. “Ya Allah, mental tak kuat hari ini apabila melihat patient (pesakit) depan saya…

Umum

Ramai Tak Puas Hati Bila Pingat EMAS Ziyad Di Tarik Balik. Ini kata2 padu dari Najib dan Dato Hattan

Penarikan semula pingat emas yang dimenangi atlet lontar peluru negara, Ziyad Zolkafli sebentar tadi telah mencetus kemarahan rakyat Malaysia. Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin tidak terkecuali dalam membantah keputusan penganjur tersebut, malah tegasnya ia adalah perkara yang memalukan. “Ini adalah keputusan yang memalukan. Ia adalah aib yang bertentangan dengan semangat Paralimpik. Sekiranya itu adalah kelewatan di…

Umum

Hairan jam baru 6pg, tiba2 suami kejut. Mintak ampun dan pesan jgn tgk hpon. Aku dah mula syak ssuatu.

Foto sekadar hiasan. Hi Assalamualaikum semua. Saya nak berkongsi cerita saya buat anda semua. Orang selalu cakap, duit bukan segalanya terutamanya dalam hubungan suami isteri yang mana saya setuju. Pendekkan cerita, kami ni orang biasa biasa je tak kaya pun, tak lah miskin sampai makan tak cukup. Alhamdulillah masih ada rezeki buat kami. So cerita…

Umum

Tiga Orang Pelajar Buat Lap0ran P0lis Tak Nak Ambik Vaksln Rpanya Anak Pelak0n Terkenal

Ampang: Dua remaja lelaki dan seorang kanak-kanak perempuan membuat laporan polis bagi menyatakan hak mereka untuk menolak s.untikan v.aksin yang akan dilaksanakan kerajaan terhadap pelajar. Pelajar, Azrell Omar Azri Iskandar, 17, berkata, dia membuat keputusan untuk membuat laporan polis kerana tidak mahu mengambil v.aksin atas alasan bimbang sekiranya berlaku perkara tidak diingini terhadap dirinya. “Apa…

Umum

“Isteri jumpa mesej ‘baby’ dalam handphone suami, sakit jantung pun ada hati nak menipu – “Dapat MC sebulan, dia kata dua minggu je””

LULUH hati seorang isteri sebaik mengetahui suaminya curang dengan wanita lain. Pahit untuk ditelan, tapi itulah hakikat yang terpaksa dihadapi oleh wanita berkenaan. “Semalam aku baru dapat bukti suami aku curang. Aku sempat screenshot mesej dia dengan perempuan tu. “Siap ‘berbaby baby’ lagi, kurang ajar betul. Nama aku dekat telefon dia letak nama penuh,” demikian luahan seorang wanita…