Umum

Ikhtiar bawa Adam jumpa ustaz, Kak Long bukan kejar duit tapi mahu didikan agama

Ketika isu dengan 7Eleven menemui penamatnya, tular pula satu lagi rakaman, memaparkan wanita dikenali sebagai Kak Long itu bertindak biadab di restoran makanan segera Kentucky Fried Chicken (KFC).

Sejak dua kejadian itu, Kak Long yang dilahirkan sebagai Wan Nor Baizura tidak aman apabila namanya terus menjadi sasaran kebencian, kemarahan serta kecaman netizen.

Tidak terkecuali tentunya anak lelaki Kak Long iaitu Adam yang dilabel netizen sebagai kanak-kanak yang biadab dan kurang didikan orang tua.

Dalam satu video terbaharu, Kak Long sekali lagi tumpah air mata dan mengakui sedang mencari ikhtiar untuk mengubah sikap anaknya itu.

“Orang yang kenal perangai anak saya, dia tahu. Saya pun sekarang ni tengah berubat. Saya bawa anak jumpa ustaz, saya ikhtiar supaya anak saya berkata molek-molek (baik-baik).

“Alhamdulillah, kalau awak nak tolong saya lagi, mari je tolong saya. Bukan tolong dengan wang ringgit pun tak apa, tolong didik saya. Yang mana ada ilmu agama, mari didik saya, mari didik anak saya,” ujarnya sambil mengesat air mata dengan sehelai tuala.

Dalam video sama, Kak Long akui tidak pandai mendidik anaknya, namun tidak dapat berkongsi butiran selanjutnya mengenai situasi yang dialami.

“Saya jumpa ustaz sebab saya ni sebenarnya, saya lemah guys. Saya lemah. Saya akui saya tak pandai didik Adam, saya akui. Tapi saya tak boleh cerita sepenuhnya.

“Tapi tak apalah, awak nak doa kepada saya buruk-buruk… tak payahlah. Saya takut doa ni berbalik kepada awak. Saya akui kesilapan saya.

“Tapi ambillah pengajaran daripada saya atas benda yang dah jadi. Saya tak boleh diamkan diri sebab saya tak nak lari daripada kesilapan saya.

Tambah wanita itu lagi, dia juga sama seperti insan lain yang boleh berubah ke arah yang lebih baik.

“Saya manusia, saya boleh berubah bila-bila masa. Sebab tu saya buat live sekarang, saya jaga mulut saya. Cuma hari tu saya tak boleh nak kawal Saya minta maaf,” ujar wanita dari Terengganu itu.

“Dan saya pun dah minta maaf dengan staf KFC, staf 7Eleven. Awak nak apa pula hari ni?” soalnya lagi.

Sumber : mStar Online

Continue Reading
Advertisement