Umum

“P4ksaan Apakah lni ”- Rita Rudaini K3cewa Lesen Peniaga Engg4n Div4ksin BakaI Ditarik

Pelakon Rita Rudaini menyatakan rasa k3sal dan tidak senang dengan berita lesen perniagaan peniaga yang tdak menerima vaksln akan ditarik dan menganggap ianya sebagai satu diskrim1nasi.

Paksaan Apakah Ini – Rita Rudaini

Melalui Insta Storiesnya , Rita juga mempersoalkan mengenai paksaan untuk mempunyai vaksln yang telah dikenakan kepada peniaga walaupun mereka telah menggunakan wang mereka sendiri untuk memiliki lesen perniagaan yang sah.

a

“Diskrimlnasi..Bukankah masih dalam ujian klinikal? Mengapa ada p4ksaan pada tubuh badan orang lain?

“Dan jika terjadi sesuatu, tanggung sendiri… Ambik lesen pun duit peniaga, perbaharui lesen pun duit mereka..P4ksaan apakah ini?”-soal Rita

a

Beliau menambah, para peniaga yang tidak mendapat vaksin ini juga mempunyai tanggungan yang perlu dijaga.

“Mulut anak bini mereka harus disuap..Kalau macam ni, di manakah hati perut anda wahai manusia?- katanya lagi

Tindakan Bat4lkan Lesen Peniaga Antivaksin Sebagai Jaminan & Beri Keyakinan Pada Orang Ramai

Menurut laporan Sinar Harian, Exco Pertanian, Penternakan dan Pembangunan Usahawan, Datuk Norhizam Hassan menyatakan bahawa tindakan tegas akan diambil dengan membatalkan lesen perniagaan peniaga yang tidak mahu divaksln.

“Kita telah beri nasihat dan amaran, tapi kalau masih ada peniaga yang tdak mahu vaksln, saya sendiri akan mengambil tindakan teg4s dan menutup perniagaan mereka kerana kita tidak mahu hanya kerana seorang, k.es kembali meningkat.”-tegas Norhizam

a

Ia sebagai jaminan dan memberikan keyakinan kepada orang ramai termasuk pelancong sekiranya pelancongan domestik dibuka dijangka pada Oktober dan November depan.

Terdahulu, Rita telah membuat kenyataan berani apabila dia enggan mengambil vaksln serta turut mempertahankan haknya untuk tidak mendapatkan suntlkan pelaliCOVlDl9 itu.

a

SUMBER – theklasik

Continue Reading
Advertisement