Umum

Usahawan Tayang Duit Tunai Berkepuk-kepuk, Sekali LHDN Tampil Tinggalkan Satu Komen Yang Bakal Buat Dia Terkedu.

Sejak kebelakangan ini, semakin ramai golongan usahawan memuat naik video sedang mengira wang hasil daripada jualan perniagaan mereka dalam kuantiti yang banyak.

Baru-baru ini, menjadi perhatian pengguna laman media sosial apabila tular sebuah rakaman yang menunjukkan pasangan usahawan sedang memasukkan sejumlah wang dengan nilai RM1.45 juta ke dalam sebuah beg.

Melalui perkongsian @farhanazahra91 di TlkT0k yang juga pengasas produk kecantikan, dia memaklumkan dengan tindakan memuat naik video sambil menunjukkan wang yang banyak mampu menarik perhatian pengguna lain.

Tunjuk duit la baru ‘FYP’,” katanya.

Lebih menarik perhatian apabila admin Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) turut mengulas meninggalkan komen pada video terbabit seolah-olah memberi kata-kata memerli.

Banyak duit itu, ada panggil kami tak,” tulisnya.

Usahawan Tayang Duit Tunai Berkepuk-kepuk, Sekali LHDN Tampil Tinggalkan Satu Komen Yang Bakal Buat Dia Terkedu.

Dalam pada itu, rata-rata orang ramai merasa kurang senang dengan tindakan mereka apabila dikatakan riak dan sesetengah pengguna mempertikaikan sama ada wang itu disalurkan untuk membantu orang lain atau tidak.

“Duit yang kita ada sekarang ini belum tentu kekal milik kita, moga pasangan ini laku kan sedekah juga untuk lebih berkat, bukan tayang duit se mata-mata,” kata se orang pengguna.

Se hubungan itu, usahawan yang di kenali dengan panggilan Cik Na itu, mem balas semula komen pengguna tersebut serta me nunjukkan sebuah video lain me maparkan situasi nya bersama beberapa pegawai sedang ber bincang mengenai bantuan yang ingin di salurkan.

“Tengok video ini, kalau Cik Na tunjuk kata riak, bila tak tunjuk macam-macam andaian orang pada Cik Na,” tulisnya.

SUMBER: K! ONLINE

Apa Pen dapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih. J0m Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan ber tanggung jawab langsung ke atas k0men komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang ter lebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk me mantau ke semua k0men yang di tulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung jawab anda. Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan meng hiburkan di bawah ini yang di kongsi kan seperti berikut.

Continue Reading
Advertisement