Umum

Ambil cermin untuk Lihat kekurangan. Baru Sahaja Kahwin, Status Terbaru Isteri abang Viva Jadi perhatian

Walaupun baru seminggu mendirikan rumah tangga, tetapi Abang Viva dan isterinya jadi bualan hangat apabila didakwa bernikah tanpa pengetahuan keluarga oleh kakak keduanya. Rentetan itu, dia meminta agar diberikan ruang demi menyelesaikan salah faham yang telah berbangkit itu secara tenang dan tertutup.

Posting haritu bukan membuka aib keluarga…salah ke sebagai anak, saya mahu jaga hati & perasaan orang tua?

Terdahulu, Fauziyah Omar memaklumkan posting tularnya sebelum ini telah diturunkan atas permintaan pasangan mempelai sendiri. Namun tegasnya, tujuan asal hantaran itu dimuat naik bukanlah untuk membuka aib pengantin atau keluarga. Sebaliknya lebih kepada makluman kepada pihak yang ‘selamba’ datang ke rumah tanpa mengira waktu sekali gus mengganggu ketenteraman orang tuanya.

Kakak Nafi Buka Aib Keluarga Abang Viva – “Salah Ke Jaga Hati Orang Tua Saya?”

Orang tanya kenapa rahsiakan nikah, tak jemput mereka? Disebabkan bermula dengan kuasa viral…maka saya guna saluran sama.

Sejak kecoh berita pernikahan Abang Viva secara ‘senyap-senyap’ pada 14 Oktober lalu, ‘tempiasnya’ didakwa banyak terkena keluarga. Selain mempersoalkan tidak dijemput ke acara berkenaan, Fauziyah turut sedih apabila ibu bapanya ‘dipulaukan’ konon dah kaya hingga lupakan saudara-mara. Disebabkan isu ini mula tercetus dengan ‘kuasa viral’, maka dia turut guna saluran sama untuk membersihkan tanggapan negatif yang dilemparkan kepada orang tuanya.

Apa pun orang luar cakap, yang pasti kita tau mak ayah tetap sayang adik…semoga dipermudahkan segala ujian yang menimpa keluarga

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata ahli keluarga dan kenalan terdekat mendoakan agar urusan Fauziyah serta ibu bapanya dipermudahkan. Walau apa pun yang dicanang oleh orang luar, mereka percaya pasangan warga emas tersebut tetap menyayangi Abang Viva.

Posting penuh Kakak Azwan Omar (Abang viva)

Baiklah.. atas permintaan tuan punya badan dan isterinya meminta sy turunkan posting, maka diturutkan.

Mulanya sy nak mereka minta maaf kepada mak ayah sy dulu sebelum sy turunkan post. Tapi apa bezanya sy dan mereka jika sy meletakkan syarat begitu. Nampak sgt sy pun lebih nak femes.

Ingin sy tegaskan disini, posting tersebut bukan membuka aib keluarga. Tapi utk pemakluman kepada golongan netizen yg dtg rumah tak tentu masa mengganggu ketenteraman mak ayah sy tanpa mengira waktu.. Dlm posting tu saya mohon kepada semua tolong jangan tanya dan ganggu mak ayah sy. Itu shaja. Salah ke sy sebagai seorang anak menjalankan tanggungjawab sy menjaga hati dan perasaan org tua sy? Permintaan seorang anak itu dikira membuka AIB? Bagaimana dgn aib mak ayah sy?

Dalam pada itu, Isteri Abang Viva juga memuatnaik satu posting di TikTok seperti berikut..

Mak ayah sy diserang bertalu2 dari pihak keluarga, kenalan, malah dari org yg tak dikenali sejak dari berita pernikahan mereka. Org tanya kenapa tak jemput mereka, kenapa nak rahsia, tak kurang juga ada yg dah pulaukan pun mak ayah sy sbb katanya dah kaya lupa saudara.

Hati anak mana yg sanggup tengok keadaan mak ayahnya yg jatuh terduduk selepas tau berita itu? Hati anak mana yg kuat?

Kakak Nafi Buka Aib Keluarga Abang Viva – “Salah Ke Jaga Hati Orang Tua Saya?”

Mak ayah sy hingga perlu mendapatkan rawatan pakar. Ada yg tanya?
Netizen, semoga kamu dan keluarga kamu dijauhkan dari dugaan yg begini.
Kalau sy nak membuka aib.. bukan begini.. saya jauh dari keluarga atas sebab apa? Hanya org yg kenal sy dan keluarga yg tahu apa kami lalui. Apa yg berlaku. Tak semua benda perlu diviralkan dan buat live utk org tahu. Tapi disebab kan isu ini bermula dgn kuasa viral, kuasa publisiti, maka sy gunakan saluran yg sama utk membersihkan nama mak dan ayah saya.

Kredit : FB Fauziyah Omar, viralnewsupdates

Continue Reading
Advertisement