Umum

Bapa Aqish dltahan di Kedah, Selain TeIefon bimbit Dlrampas Plhak p0Iis Turus SAHKAH Sesuatu

Bapa kandung pelakon remaja perempuan dit.ahan poIis semalam susulan lap0ran poIis dibuat anaknya membabitkan ke.s se.rangan ‘S’ , pengabaian dan memiliki bahan IVcah. Ketua Polis Daerah Subang Jaya Asisten Komisioner Wan Azlan Wan Mamat berkata, lelaki berusia 43 tahun itu ditahan di Kedah, 2.25 petang semalam. Menurutnya, polis turut mera.mpas telefon bimbit dari suspek dan dihantar ke Jabatan F0rensik PoIis Diraja Malaysia (PDRM) untuk dianalisa.

“Saringan ujian air kenclng ke atas suspek adalah negatlf serta tidak mempunyai sebarang rekod lampau,” katanya dalam kenyataan hari ini. Beliau berkata, suspek dibawa ke Majistret Mahkamah Shah Alam untuk permohonan reman sebelum rem4n dibenarkan sehingga 12 September ini. Harian Metro sebelum ini melaporkan polis mengesahkan menerima laporan dibuat seorang pelakon remaja perempuan yang mendakwa diganggu secara s.eksvaI oleh bapanya.

Menerusi pendedahan dalam program broadcast di YouTube, baru-baru ini. Terdahulu, pelakon berusia 15 tahun menjadi tetamu jemputan dalam satu program broadcast di YouTube bagi berkongsi mengenai kisah hidupnya, baru-baru ini. Pelakon terbabit mendedahkan sikap buruk bapanya selain memperlakukan ibunya dengan tervk.

Memetik portal Harlan Metro lelaki berkenaan difahamkan telah membuat laporan tersebut di Balai Polis Bandar Baharu, Kedah pada semalam.bl Semalam, Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat bersedia memanggil pelakon terbabit jika ada laporan dibuat. Menterinya, Datuk Seri Rina Harun dipetik berkata, setakat ini, belum ada laporan rasmi diterima berhubung perkara itu, Menurutnya, sekiranya perkara itu benar berlaku.

Sumber Hmetro.

Continue Reading
Advertisement