Umum

Ini resp0n paduu Wanita yang dicacii dalam v1deo viral eira aziera.

Isu yang hangat diperkatakan dua tiga hari ini mengenai seorang influencer yang sebelum ini dikatakan tidak boleh buat libe review di restoran 35, melaka.

Tapi belum reda isu restoran tersebut, muncul lagi satu video yang agak keterlaluan bagi orang ramai kerana perkataan yang digunakannya.

Video yang dimuat naik di halaman facebook menunjukkan Eira menggunakan kata-kata yang agak kasar kepada individu tersebut.

Kiriman follower Makcik Bawang, tengoklah cara dia maki follower dan body shaming follower, maki badan follower gemuk babi kuning sampai tunjuk gambar anak beranak tak bertapis Padahal follower tu bertanya tanpa mencarut dan maybe influncer ni sentap sampai memaki hamun, mencarut dan tak boleh nak handle emosi serta percakapanInilan Melayu kebanggaan tuan puan sekalian, moga mendapat hidayah Allah swt.Video Makcik Bawang

Posted by Sembang Kari on Sunday, September 13, 2020

Tidak cukup dengan kata-kata kurang enak didengar, dia juga menunjukkan gambar gambar orang yang dikatakan di dalam video tersebut.

Rata-rata netizen marah dengan tindakan beliau. Punca kenapa Eira bertindak begitu tidak dapat dipastikan lagi.

Antara komen-komen warganet.

Allahuakbar…nagis tgok dia makihamun..body shming sis ni…tak sangka perangai dia macam ni..aku doakan moga Allah tarik nikmat rezeki kat dia..tak baiknya ya Allah…sampai macam ni sekali…betapa sombongnya dia..

Ya Allah Ya Tuhanku berilah taufiq dan hidayah supaya dia berubah dari memaki hamun begitu..sang suami mohon lah ajar isteri tu berkata-kata yg elok…jgn nnt sampai ke tua dan nyanyuk masih berckp mcm tu..kasihani keluarga dan anak2 nya.

Subhanallah mengata org mcm lah diri tu sempurna.Nasib lah Allah tak bagi dia cantik putih melepak mcm emma maembong ka uqasha ka..Kalau dak lagi riak.Betui2 buat malu org kedah.

Kite semua x sempurna kak.. Dia pon manusia jgk.. Ingat kak kerana mulut badan binasa.. Akak ddk kt atas jgn selesa sgt.. Karma Allah tu ade.. X perlu nk maki sungguh pon dia bt silap.. Allah ada kak..

Memang org kedah cakap kasaq.. tp sekasaq kasaq org kedah kami x la maki org menghina org melahanat kan org sesuka hati.. malu la sis.. cakappp x dak sopan langsunggg.. bg ada adab sama.. menghina memaki hamun org.. mana p adab sis? malu kaum hawa, malu mak bapak kita sis.. allahuakbar…

Apabila kemewahan menguasai diri mulalah kita lupa asal usul kita..nikmat yg allah bagi itu hanyalah pinjaman sementara..janganlah menghina sesama manusia…

Posting dan hantaran dari individu tersebut.

“Terima kasih diatas sokongan semua, maafkan sy kerana tdk sempat utk membalas pm satu persatu kerana terlalu banyak notifications masuk ketika sy bangun utk solat subuh td.. Kepada Iera Aziera, kuasa viral anda itu sbnrnya byk membuka aib anda sendiri..

Sejak hari pertama anda v1ral sy sehingga kini 98% pm sy adalah yg tdk suka kepada kamu, hanya 2% sahaja penyokong kamu.. Sy tak mahu membuka aib kamu, tetapi harus kamu ingat allah tdk pernah tidur..”

IERA AZIERA ada membaca komen sy di dlm live tersebut, dicari semula mmg tdk akn jumpa kerana beliau akan segera delete komen yg tdk ada unsur berpihak kepadanya walaupun komen itu hanya komen yg biasa.. sy tdk memaki hamun dia, sy juga tdk mengeluarkan perkataan sama seperti dia..

kerana perkataan itu tdk terbiasa keluar dr mulut saya mahupun penulisan sy.. utk pengetahuan kamu Iera Aziera, maki hamun kamu telah sy pertonton kepada seluruh ahli keluarga terdekat sy, mereka turut menggigil sepertimana kamu menggigil kerana kamu tdk dpt menendang makcik 35 tempoh hari krn kamu kata makcik tu dh nk mti..

Wahai Iera Aziera,semoga allah panjangkan umur kamu utk kamu tonton semula live kamu..”

Ada Netizen Nasihat Untuk Ambil Tindakan.

“Puan boleh saman dia, guna je Defamation Act Law 1957. Kalau kes mcm ni, memang Puan mudah untuk menang”.

Beliau hanya berkelulusan SPM sahaja dan dari awal memang minat beliau adalah kepada berniaga dan bukan makan gaji. Lebih dari 100 jenis perniagaan dia telah cuba dan rata rata nya gagal.

Menurut Eira Aziera lagi, selepas media sosial yang paling popular iaitu FCEBOOK telah memperkenalkan fungsi LIVE dia telah mengambil peluang untuk mempromosikan produk beliau. Dengan jumlah follower melebihi 500 ribu, Eira Aziera bukanlah calang calang orangnya.

Sumber : FB/TwoEKesah/SembangKari

Continue Reading
Advertisement