Umum

Ny4wa Melay4ng Kerana Dituduh Cur1 Speaker Tidak Seberapa. Arw4hh Selam4t Dikebum1kan Dan Rup4nya Sehari Sebelum P3rgi Arwh Ada Buat Pah4la

Baru baru ini kita semua dikejutkan dengan 1 berita yang menyayat hati dimana nyawaa seorang pemuda melayang kerana dituduh mencuri speaker yang harga tidak seberapa.

Rakaman seorang pemuda dengan masalah mental dice.kik sehingga mening.gal dunia oleh tiga lelaki lain dipercayai kerana mencu.ri pembesar suara, tular di media sosial.

Insiden perga.duhan tersebut dipercayai dirakam di hadapan warung pasar pagi di Flat Ashby Road, Ipoh di Perak.

Pengguna Twitter, Zack_rockstar yang menularkan klip rakaman tersebut berkata orang ramai hanya merakam dan melihat insiden perga.duhan tersebut tanpa berbuat apa-apa.

 

“Beliau ma.ti dice.kik kerana disyaki mencu.ri pembesar suara portable yang tidak seberapa harganya.

Kema.tiannya disaksikan oleh orang ramai, tidak kurang yang merakam video sepanjang kejadian sehingga mala.ikat ma.ut mencabut nya.wanya,” tulisnya di laman Twitter.

Dalam kejadian kira-kira pukul 7 pagi itu, Muhammad Noor Faqih Mohamed Ariffin, 29, ma.ut dalam pergelu.tan bersama sus.pek yang juga membabitkan dua beranak.

Lebih 500 Orang Datang Ziarah Arwahh, Rupanya Arwahh Banyak Membuat Amal

Tangan kanan yang memberi jangan sampai tangan kiri tahu, ini yang arwahh telah lakukan. Rupa rupanya arwahh banyak membuat amal ketika dia masih hidup.

Salah seorang penduduk disitu yang juga kenalan arwahh memberitahu di status Facebook beliau bahawa sehari sebelum arwahh pergi, dia sempat membuat amal di surau.

Arwahh juga banyak wakafkan barang barang dia untuk kegunaan orang lain terutama orang yang memerlukan.

Selamat dikebumiikan

Menurut perkongsian dari Eka Syamin, arwahh telah selamat dikebumikan dan jumlah yang hadir memang tersangat ramai.

Salam takziah kepada keluarga arwahh. Semoga arwahh ditempatkan di kalangan orang orang beriman.

Kes bunuh kerana curi ‘speaker’, 3 lelaki direman seminggu

Tiga lelaki termasuk dua beranak yang terbabit dalam kejadian bunuh seorang lelaki di hadapan sebuah warung pasar pagi di Flat Ashby pagi semalam direman tujuh hari bermula hari ini.

Tiga lelaki yang terbabit dalam kejadian bu.nuh seorang lelaki di hadapan sebuah warung pasar pagi di Flat Ashby, Jalan Asman Shah, Sungai Senam, di sini, semalam direman tujuh hari bermula hari ini.

Majistret Mahka.mah Ipoh Majistret Noor Azreen Liana Mohd Darus membenarkan permohonan polis untuk menahan re.man suspek yang masing-masing berusia 34, 47, dan 60 tahun itu, sehingga Khamis depan mengikut Seksyen 117 Kanun Prosedur Jena.yah.

Ia bagi membolehkan siasatan kes mengikut Seksyen 302 Kanun Kese.ksaan (KK) kerana membu.nuh.

Ketiga-tiga sus.pek dengan daripada mereka adalah anak-beranak berusia 34 dan 60 tahun, tiba di kompleks mahkamah sekitar 10.45 pagi tadi menaiki van serta diiringi anggota polis.

Semalam, Ketua Polis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid dilaporkan berkata, pihaknya menahan tiga individu bagi membolehkan siasatan kes itu dijalankan mengikut Seksyen 302 KK. – HMETRO ONLINE

Artikel: AwatttSyeikhh Networ

Continue Reading
Advertisement