Umum

SafieyIlias Pohon Doa OrangRamai, Bliau Ingin Brubah Klau TldakBenda DiLuar Jngkaan Trjadi

Kuala Lumpur: “Kalau tak masuk pusat reh.abilitasi dibimbangi saya akan buat perkara di luar jangkaan iaitu b.nuh diri.”

Demikian kata usahawan k.ontroversi Safiey Ilias, 26, atau nama sebenarnya Mohd Saifuddin Ilias apabila dia dinasihati untuk menjalani r.awatan s.akit m.ental dialami di pusat reha.bilitasi selama tiga hingga enam bulan.

Safiey berkata, tahap kesi.hatan m.ental dialami semakin k.ronik dan membimbangkan doktor yang mer.awatnya selama ini.

“Insya-Allah minggu depan saya dah kena masuk pusat reh.abilitasi. Perkara ini dicadang dan dinasihatkan oleh doktor ps.ikiatri, Dr Rafidah yang mer.awat saya sejak 2015 lagi. Katanya, ia bagus demi masa depan saya.

“Jika terus dibiarkan, dia risau saya ambil d.adah pula dan r.osakkan diri dengan bermacam-macam lagi. Jadi, baik bertindak sekarang sebelum menjadi lebih p.arah. Dia beritahu saya juga, di tempat itu sudah ramai yang sembuh,” katanya.

Doakan Saya

Bismillah. Tak sangka esok pulak raya Dgn persiapan yg x tak sempat buat, dgn pening dgn beg customer x smpai . Adoi pening nya.

Dikesempatan ini , saya memohon beribu keampunan kpd semua. Lagi2 yg saya ada tersalah bicara dan berbuat salah. Kpd customer saya yg urusan kita belum selesai drpd apa jua aspek, saya mohon maaf dan akan saya selesaikan secepat mungkin dengan berdaya.

Kepada semua yg pernah saya s.akiti, atau yg meny.akiti saya baik drpd segi komen, kata2 dan s.ailang mahupun apa jua cara saya mohon maaf dan saya juga meminta maaf.

Saya akan direh.abilitasi dalam masa terdekat ini selama 3 ke 6 bulan . Dan dipantau oleh doktor ps.ikiatri saya Dr Hazli dan Yeoh Pakar Doktor M.ental, saya juga mungkin akan menyerahkan urusan bisnes saya kepada adik dan ayah saya dalam proses saya berehat dan dir.awat.

Doakan saya semua. Maafkan saya jika kecewakan korg. Berilah saya peluang selepas saya berjaya memulihkan jiwa dan raga saya. Ampunkan saya mak ayah, Apit banyak kecewakan ayah. Berikan apit peluang terakhir tebus salah apit. Ampunkan aku ya Allah.

Menurut Safiey, sepanjang ketiadaan dirinya, segala urusan perniagaan diserahkan sementara pada bapa dan adiknya.

“Saya akan menyerahkan urusan perniagaan kepada adik dan ayah sementara saya dalam proses berehat dan dirawat. Doakan saya. Maafkan saya jika sudah meng.ecewakan ramai orang.

“Berilah saya peluang selepas saya berjaya memulihkan jiwa dan raga saya. Kepada mak dan ayah, ampunkan saya. Saya banyak kecewakan ayah. Berikan saya peluang terakhir tebus s.alah. Ampunkan aku ya Allah,” katanya.

Kredit : HM/FB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Continue Reading
Advertisement