Umum

Ank Arw4h Mmg Tggj4wab Saya Tp lG Ab4m Pun Saya Tk B0Ieh Buk4. Ali Put3h JeI4skan Tdk Dib3ri PeIu4ng

BARU saja menarik nafas lega setelah menang k3s s4man fitn4h, balu Allahyrham Abam iaitu Nor Hidayah Mohd Ali terpksa kembali ke mahkamah sedikit masa lagi.

Ia susulan adik iparnya yang juga pelawak Ali Puteh bercadang untuk memfailkan rayuan berhubung keputusan Mahk4mah Sesyen Kuala Lumpur pada Jumaat yang berpihak kepadanya.

Menurut Ali Puteh atau Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan, 33, dia mendapati wujud beberapa fakta yang tidak betul sepanjang perbicaraan berlangsung sejak dua tahun lalu.

Apabila ditanya tentang anak saudaranya anak lelaki arwh Abam iaitu Syed Uthman Hamzah Al- Juffrey yang kini sudah pun berusia 3 tahun. menurutnya, dirinya tidak diberi peluang untuk berhubung dengan anak saudaranya.

“Sebenarnya orang cakap benda yang sama, sebagai bapa saudara saya perlu ambil tahu, benda itu betul memang tanggungjawab saya. Ini aib keluarga bila saya cerita orang cakap saya nak bur0kkan keadaan.

“Saya tidak diberikan peluang untuk berhubung dengan anak saudara. Macam mana nak berhubung arwh abam punya IG pun saya tak boleh buka. Tapi sampai suatu masa saya tahu mana nak berjumpa dan perlu ambil tahu pasal dia, kerana dia waris saya.

Menurut Ali lagi, sekarang ini dia masih tidak mempunyai masa untuk menguruskan hal yang berkaitan dengan anak saudaranya itu belum diberi ruang. Saya tak burukkan keadaan, ris4u kalau saya pergi ke rumahnya akan dikata serbu datang sesuka hati. Saya tak mahu lsu itu timbul.

Menjengah ke ruangan k0men, netizen menasihati Ali supaya akur dengan kekalahannya pada hari ini dan terima dengan hati yang terbuka dan biarkan Hidayah sahaja menjaga anak saudaranya kerana Hidayah adalah ibunya dan semestinya setiap ibu akan menjaga anaknya dengan baik.

Komen Netizen:

Sumber : utusan

Continue Reading
Advertisement