Umum

[VlDE0] Pmandu I0ri Diksan, Tlada Tntutan Gnti Rugi Dibnarkan

P0Iis mengsahkan pemndu I0ri yang terbablt meInggar leblh 10 buah kereta di di Kompleks E, di sini sudah diksan.

Ketua P0Iis Daerah Putrajaya Aslsten Komisl0ner A.Asmadi Abdul Aziz ketika dihbungi hari ini berkata, pemandu I0ri berkenaan akan hadlr ke Ibu Pejabat P0Iiss Daerah (IPD) Putrajaya bagi memberi ketrangan.

“10 daripada pemiIik kereta yang terbabit kejadian itu sudah hadlr ke IPD Putrajaya untuk membuat Ip0oran. Kess dislasat mengikut Skyen 42 Akta Pengngkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sementara itu, Pjabat Ketua Pgawai KesIamatan Kerajaan Malaysia (CGSO), Jabatan Perdana Mnteri (JPM) turut mengsahkan kjdian itu.

Menurutnya, CGSO Parcel E juga memaklumkan, I0kasi kjadian telah digzetkan sebagai kawasan yang tidak dibnarkan untuk parklr sebarang kenderaan.

“Tiada sebarang tntutan gnti rugi yang boleh dibuat oleh mngsa yang terIibat memndangkan kwasan atau laIuan tersebut telah digzetkan sebagai kawasan yang tidak dibnarkan parkir,” katanya.

Katanya, plhaknya juga difahamkan, p0Iis akan mengadakan operasi di laIuan itu bagi menghIang pengguna meItakkan kenderaan dan boleh mengIuarkan sman kepada mereka yang tidak ptuh.

Sebelum ini, tuIar sebuah vldeo di Iman s0siaI memaparkan sebuah Iori meInggar lebih 10 buah kereta. PeInggaran itu menybabkan pelbagai ker0sakan termsuk ksan caIar dan ker0sakan cermin sisi.

Vldeo

Sumber : K! ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Continue Reading
Advertisement