Umum

“Yg ni tak lupa tarikh pulak…”- Tindakan Nabil Ahmad Bersama Isteri Diperli Buat Perkara Melalaikan

Hari ini, platform TikTok dipenuhi dengan video persembahan konsert Jelajah Ulang Tahun ke-30 daripada kumpulan terkenal Indonesia, Dewa19 yang diadakan di Stadium Axiata Arena Bukit Jalil, Kuala Lumpur semalam. Meskipun hujan, ia tidak pernah mematahkan semangat seramai 8,000 penonton khususnya beladewa dan beladewi peminat tegar Dewa 19. Nabil Ahmad pun pergi konsert Dewa19 tau!

Ini termasuklah selebriti tempatan yang tidak ketinggalan memeriahkan konsert tersebut seperti Nabil Ahmad dan Shuib Sepahtu.Menerusi video dimuat naik oleh selebriti berusia 39 tahun itu dilihat Nabil berkongsi suasana dalam stadium tersebut selain ikut serta menyanyi bersama. Turut kelihatan isterinya, Nazirah Ayub. Dengan kapsyen ditulisnya, pengacara dan pelawak terkenal itu mengatakan konsert DEwa19 yang berlangsung semalam adalah sangat menyeronokkan.

“OO..best, best Dewa19 semalam,”tulis Nabil di ruangan kapsyen. Yang ni tak lupa tarikh pulak Bagaimanapun, perkongsian itu menerima pelbagai reaksi di kalangan warganet di mana ramai mel Kalau tak menyandar tepi dinding la macam hari tu Selain itu, ada yang mengimbau kembali ‘momen’ Nabil terduduk kerana tidak menyangka dirinya terlepas tarikh pergi ke konsert penyanyi antarabangsa iaitu Billie Eilish bulan lalu. Sumber: TikTok @nabilofficial83

Komen netizen, Alahai. Itulah dia masyarakat pun. Macam ler memasing duk ngaji, solat, tasbih tak buat silap, dosa lansung. Fitrah manusia kan diuji dengan macam² cara, kita semua jahil. Dia pun asal mula dari artis. Iman kita sendiri macam yo yo.Pastu dok ngata orang. Korang ni pun, kalau sempurna tu malaikat, nabil ni manusia macam korang yang komen ni ha, chill and pray for him, kalau nak tunggu dia sempurna untuk dia share kebaikan, memang semua orang tak berdakwahh lah, dia share benda baik ambil, bukan kaitkan dengan konsert. Just nak beritahu everyone is a sinner in a different way okay.